Tan de bo estéssim obsessionats! Al contrari, no ens ho mirem gaire. Però anem a pams, la necessitat de calci s’estima al voltant de 1200 mg al dia (ref Linus Pauling Institute, Oregon).

De manera que, mirant la imatge, la resposta és obvia:

Podem (i devem) beure quatre vasos de llet sencera al dia (o el seu equivalent en formatge i/o iogurts). Però, la dosi mostrada d’ametlles és fins i tot excessiva en una setmana, la qual cosa treu rellevància a aquest aliment com a font de calci. D’altres aliments no són gens recomanables per ser altament estrogènics, i per tan, cancerígens: són les llavors de sèsam i chia, i el tofu. Els vegetals verds es mostren en racions adequades per un dia, i solament una d’elles, perquè contenen factors antimetabòlics, com ara inhibidors de les proteases. Pel que fa a la resta, la quantitat de calci és molt poc rellevant.

No discutiré aquí les indubtables bondats de la llet sencera, però sí que vull manifestar que, si no en prenem; ens convé prendre un suplement de calci de no menys de 1000 mg al dia; si no és així, el calci necessari per al nostre cos sortirà del nostre esquelet mitjançant l’acció de l’hormona paratiroïdal, que l’extreu a través d’un procés inflamatori que perjudica la nostra salut. A més, no n’hi ha prou amb ingerir calci, això ha d’anar acompanyat per suplements, d’entre 1000 a 2000 UI de vitamina D de forma permanent. Si no és que passem la meitat dia al sol i sense roba.

Per tant, la resposta a la pregunta de la imatge seria: Because it’s the only suitable way, my friends!!